Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.03.21

Új energiák

A "világ vége" óta,új energiákkal szembesülhettünk.images.jpg

Ki-ki másként, más módon élheti meg.

Az élet folyik tovább, újabb nehézségek,megoldandó problémák jelen vannak voltak is és lesznek is. Ami változik inkább a hozzáállásunkban látszódik. Egyre több helyen tapasztalom a szeretetre való igény mellett a tenni akarást is érte,ami becsülendő.

Azon a napon, amikor az ember beengedi szívébe az igaz szeretetet, mindaz, ami jól el volt rendezve, összekuszálódik, és megrendül minden, amit helyesnek és igaznak tartottunk." A világ tehát akkor válik valódivá, amikor az ember megtanul szeretni - egészen addig csak hisszük, hogy tudjuk, mi a szerelem, de nincs bátorságunk szembenézi igazi valójával. A szerelem vad erő. Ha meg akarjuk zabolázni, elpusztít. Ha börtönbe akarjuk zárni, a rabszolgájává tesz. Ha meg akarjuk érteni, cserbenhagy és összezavar.

Azért mert az ember talán egy önvizsgálaton esett át,tudatosan /vagy anélkül/ ugyanis valamilyen módon rá lett kényszerítve/ munkája vagy emberi kapcsolatai által.

Szeretem olvasgatni az emberek megdöbbentő felismeréseit,önmagukban s ez egy hatalmas előrelépést jelent.Hinni valamiben,valakiben lehet,sőt kell is véleményem szerint,de a legnagyobb erény ha tudjuk, felismerjük a magunkban levő megfogalmazhatatlan erőt és igényt arra ,hogy talán a legnagyobb hitet csakis magunkban találjuk meg.

Boldogságot,békét várni mástól- másoktól vagy valamitől hiba.index.jpg

Mindezt önmagunkban kell keresni.

Egy új munkahely vagy egy új élethelyzetbe való kényszerülés  biztos jele annak,hogy ismét egy válasz Út elé kerültünk s az új életérzésekkel megtelt szív új reményeket,új lehetőségeket és új tapasztalásokat szerez.

Az Élet lényegében az: Tapasztalatok szerzése...

Biztos találkoztatok már olyan gondokkal,nehéz élethelyzetekkel amik ismétlődnek,talán súlyosbodnak is?! Ez pont attól van,hogy valamit nem tanultatok meg,nem lett tanulság levonva  stb.

De ebben az  uj energiákban segitséget kaptok- kaphattok.. szeretettel és új felfedezett képességeitekkel sokkal kevesebb erőfeszítéssel megtanulhassátok azt amit épp KELL.

Vannak,olyan esetek is ahol épp ellenkező energia diminál,tehát levertség és "eltünt Boldogság" érzése egy párkapcsolatban vagy magunkban...

Ennél az egyetlen megoldás a "lefeléa lejtőn" elfogadás és megértés valamit valahol elrontottunk,de nagyon, úgy érezzük...

Nehéz feldolgozni, illúziónak hisszük talán nem is volt igazi az egész "lila ködnek" mondják, tök mindegy kapcsolat vagy barátság a lényeg,hogy valamiért meg kellett  annak történnie...

Higyjétek el az Út aztán felelé visz,mihelyst elfogadtuk és megértettük talán nincs vége,ha tenni akarunk érte,akarjuk megmenteni...

s itt kanyarodunk vissza a mondanivalóm elejére az igény,hogy TENNI AKARUNK valamiért..

Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.

 

sorelvalaszto4.gif